18054

15 найкращих AI-інструментів для дизайнера в 2023 році

Штучний інтелект

Останніми роками штучний інтелект справив справжній фурор на сучасному ринку ІТ. Взяти хоча б Chat GPT, здатний самостійно писати програми та статті, або TensorFlow для машинного навчання - і це тільки вершина айсберга. Попит на такі інструменти є цілком логічним, адже вони беруть на себе безліч завдань, які раніше доводилося виконувати вручну та скорочують витрати часу на реалізацію проєктів.

Сьогодні розглянемо 15 крутих сервісів на основі AI дизайнерів, актуальних на 2023 рік. Ми впевнені, що частина з них точно знадобиться вам у щоденній роботі.

getimg.ai

Сервіс надає дизайнерам цілий набір різних інструментів, що працюють на основі штучного інтелекту. З функціоналу, що часто використовується, варто виділити:

  • Розширення зображення за межі. Тобто, якщо вам не вистачає на дизайн частини вихідної картинки, ви можете її «наростити» за допомогою інструментів getimg.ai.
  • Генерація нових зображень. Ви можете ввести короткий текстовий опис картинки, яка вам потрібна для дизайну, а сервіс запропонує найкращі варіанти.
  • Змінення зображень за допомогою текстових підказок.
  • Створення унікальних зображень товарів або аватарів із різними сценами та фонами.

AI Generated Art by Creator

 

 

Програма використовує технологію штучного інтелекту для створення генеративних артів.

Щоб отримати потрібне зображення користувачеві достатньо ввести запит, що саме він хоче побачити, вибрати стиль і клацнути на кнопку «Створити зображення».

AI Generated Art by Creator самостійно згенерує кілька артів, і вам залишиться лише вибрати та зберегти найбільш підходящий.

 

Lexica

 

Генератор артів та ілюстрацій, що працює на основі текстових запитів.

У Lexica ви можете вибрати, які стилі потрібно виключити з кінцевого результату, а також встановити потрібний розмір зображення.

До речі, арти дійсно досить стильні і сучасні, і виглядають набагато вигідніше за традиційні стокові фото.

Open Art

 

Ще одна популярна платформа для створення артів та зображень на основі штучного інтелекту.

Можливості Open Art  обмежуються лише вашою фантазією, тому тут можна знайти рішення практично для будь-якого проєкту.

Крім того, тут зібрана гігантська бібліотека з більш ніж 10 мільйонів дизайнів, які можна використовувати в роботі або як джерело додаткового натхнення.

dreamlike.art

Сервіс працює на веб-платформі та використовується для створення ілюстрацій та зображень.

Все, що вам потрібно зробити - це описати текстом те, що хочете бачити в підсумковому зображенні, а решту роботи виконає штучний інтелект.

Ще один значний плюс – dreamlike.art працює повністю безкоштовно. dreamlike art

HeroPack

Сервіс для генерації аватарів у стилі відеоігор, що ідеально підійде геймерам для оформлення свого профілю в Discord, Twitch та інших соцмережах. Крім того, HeroPack буде дуже корисним під час роботи над проектами навколоігрової тематики.

Створення зображень виконується на основі завантажених користувачем фото, при цьому доступний вибір стилістики. Наприклад, можна згенерувати аватар у стилі Battle Royale, MMO або Anime Fantasy — всього доступно більше 40 різних варіантів.

Із недоліків варто відзначити високу вартість. Щоб згенерувати пакет аватарів, доведеться заплатити $29.

Magic AI Avatars

Ще одна програма для створення аватарів, тільки вже не в ігровій, а в сучасній стилістиці. Для початку роботи вам потрібно тільки завантажити фото - своє особисте, колеги або навіть домашнього вихованця.

Штучний інтелект проаналізує зображення та створить сотні аватарів у різному стилі: середньовіччя, Instagram-моделі, космічного кіборга тощо. Також в Magic AI Avatars доступні різні тематичні стилі, наприклад, різдвяні або хеллоуїнські.

Magic AI Avatars 1

 

AIVatar

al avatar 1

 

Це останній генератор аватарів, про який ми хотіли згадати. Принцип його роботи схожий на попередні — ви завантажуєте своє фото, ШІ їх обробляє і видає сотні варіантів тематичної обробки.

Тут головна відмінність у стилістиці, тому якщо перші два сервіси з якихось причин вам не підійшли, спробуйте AIVatar.

СоolAIid

Інструмент для дизайнерів інтер'єру, за допомогою якого можна "приміряти" різні стилі оформлення кімнат та почерпнути нові ідеї для натхнення.

У каталозі СoolAIid міститься понад 20 різних стилів — від звичного мінімалізму до середньовічного модерну, а також безліч ШІ-рендерів: килими, галереї, арти та інше.

Що стосується вартості, то СoolAIid цілком доступний. Для некомерційного використання буде цілком достатньо безкоштовною версією, що включає 30 рендерів штучного інтелекту. Платну підписку можна оформити на три дні за $5 або на місяць за $20 — у такому разі вам відкриється доступ до всіх рендерів та стилів, а на експортованих зображеннях не з'являтимуться водяні знаки.

Mirage

Mirage — це платформа, на якій можна швидко згенерувати потрібні 3D моделі за допомогою текстових підказок.

Крім того, штучний інтелект створює всі необхідні сітки і текстури, тому якщо отриманий результат вас трохи не задовольнить - його завжди можна підправити вручну. У будь-якому випадку це буде набагато швидше, ніж робити самостійно і з нуля.

mirage ai

 

TattoosAI

 

Програма TattoosAI в першу чергу призначена для створення ідей татуювань, проте її також часто використовують під час створення дизайн-макетів.

Для початку роботи потрібно в текстовому форматі описати, що ви хочете отримати, вибрати один із запропонованих стилів та палітру кольорів. Після цього штучний інтелект сформує найбільш сприятливі варіанти зображень.

Maket

Maket використовує штучний інтелект для швидкого створення архітектурних планів, що враховують обмеження довкілля. З його допомогою ви зможете дослідити ранні концепції дизайну, генерувати нові ідеї та обговорювати їх із клієнтом.

Для отримання максимально точного результату користувач може вказати розміри кімнати та її розташування у загальному плані поверху та налаштувати обмеження навколишнього середовища.

Отриманий архітектурний план можна експортувати до форматів PDF або PNG.

maket ai

 

HotPot

hotpot ai

 

 

Платформа HotPot автоматизує реалізацію практично будь-яких творчих ідей: графіки, зображень та навіть тексту, а також дає можливість редагувати отриманий результат.

За допомогою цього сервісу ви можете легко генерувати унікальні дизайни інтерфейсів, іконки для додатків, публікації в соціальних мережах та багато іншого.

Також HotPot містить каталог готових файлів, які можна адаптувати під свої потреби у внутрішньому редакторі або використовувати для натхнення.

DreamUp

DreamUp - це генератор артів, а точніше його розширене представлення.

Тут можна створити зображення на основі своїх текстових запитів, а також завантажувати свої вже готові дизайни та надихатися роботами інших користувачів.

Для захисту своїх робіт від плагіату ви можете дозволити або заборонити штучному інтелекту навчатися на основі завантажених вами зображень, і навіть можете подати заявку на відмову, щоб ШІ не генерував арти у вашому стилі.

Говорячи простими словами, DreamUp – це місце, де ви повністю контролюєте творчі процеси та можете безпечно розміщувати свою інтелектуальну власність.

dreamup

 

СALA

 

Ну і найсмачніше ми вирішили залишити наостанок - це сервіс СALA. Він є повноцінною цифровою платформою для створення дизайну одягу і, зрозуміло, працює на базі штучного інтелекту.

СALA буде корисним на всіх етапах - від генерації ідей та створення дизайну, до підключення продукту до електронної комерції та обробки замовлень.

Фактично платформа допомагає з нуля побудувати бізнес в індустрії моди та підключити його до глобального ланцюжка постачання.