1921

3 найпопулярніші фреймворки PHP

Фреймворки мови РНР

Напевно, кожен веб-розробник розвивав дискусію на тему найкращого та якісного фреймворку мови PHP. У цій статті описуються 3 фреймворки, які довгий час посідають перші позиції у рейтингах серед веб-розробників. Представлені фреймворки відрізняються своєю простотою, якістю і водночас великим функціоналом. При виборі фреймворку стануть для вас прогресивними інструментами для створення професійних проектів.

Laravel

Laravel – фреймворк, який розширює можливості PHP та має великий спектр необхідних та додаткових функцій. Призначений для створення різних типів сайтів та веб-додатків. Вивчивши цей фреймворк кожен розробник, стане володарем простого, доступного та прогресивного інструменту у сфері веб-проектування.

Механізми авторизації користувачів та їх реєстрація, внутрішні системи захисту, процес кешування файлів, перевірка даних та багато іншого полегшує створення проектів розробнику, а структурована документація допомагає на шляху навчання.

Які ще переваги є у фреймворку? Гнучка маршрутизація, зрозумілий синтаксис, висока швидкість розробки веб-додатків і безліч бібліотек, здається, що список нескінченний. Саме великий перелік позитивних властивостей фреймворку і робить його таким популярним. Але це не єдиний варіант простого та доступного та простого інструменту у сфері веб-розробок.

Yii2

Фреймворк Yii2 знадобиться нам для створення програм, сайтів та сервісів, а також ефективних адмін панелей з веб-інтерфейсами.

Об'єктно-орієнтований фреймворк, який за умови правильного використання в руках професіонала може бути максимально ефективним інструментом для створення проектів. Yii2 має свої якісні характеристики, які оцінить будь-який розробник. Фреймворк надає повну документацію, що позитивно позначиться процесі навчання. Як і багато фреймворків, Yii2 розроблений з архітектурою MVC і в нього закладено безліч зручних інструментів: обробка помилок, модульне та функціональне тестування, певні заходи безпеки (XSS, CSRF), багаторівнева система кешування, гнучкі механізми генерування вихідного коду, відмінна швидкість. Все перераховане вище є зручним набором інструментів, який економить досить відчутну кількість часу при розробці, збільшує швидкості роботи додатків і робить фреймворк високопродуктивним.

Symfony

Symfony - підходить тим, хто має досвід у сфері PHP програмування, і використовується для створення веб-додатків, API, веб-сервісів (в основному великих проектів). З архітектурою MVC, зменшує кількість повторень у процесі кодування (включає набір бібліотек і часто використовуваних компонентів), підтримує бази даних при цьому швидкий, стабільний, надійний фреймворк, який може інтегруватися з популярними сервісами.

Також із важливих особливостей:

  • Є власний обробник шаблонів Twig
  • Доступні для встановлення розширення
  • Підтримує додаткові формати
  • Вбудована система тестування

Підсумок

Підбиваючи підсумки, хотілося б підкреслити, що мова програмування PHP має безліч фреймворків, але в цій статті ми представили лише 3 найпопулярніші і постаралися чітко та коротко описати їхні переваги для розробника. Кожен фреймворк має свої особливості та підводні камені, але наша команда AVADA MEDIA (одна з найкращих IT-компаній України), ґрунтуючись на свій багаторічний досвід (близько 10 років), може точно виділити 2 фреймворки: Laravel, Yii. Саме ці фреймворки наша компанія використовує для створення креативних, професійних та якісних проектів.

Для всіх бажаючих отримати навички роботи з цими фреймворками є чудова можливість потрапити на наші курси з PHP, Yii2, Laravel – це структуровані навчальні матеріали, професійні ментори, абсолютно безкоштовне навчання, працевлаштування в нашій компанії після закінчення курсу. Не пропустіть свій шанс опанувати якісні інструменти веб-розробки для ваших проектів абсолютно безкоштовно.