8011

Midjourney - генерація картинок за текстовим описом

У наш час мало хто здивується, почувши щось про нейромережу. Адже її використовують уже в багатьох сферах: в обробці відео, веденні діалогу з людиною, виконанні пошуку матеріалів в інтернеті, написанні музики, розпізнаванні об'єктів на фото, обробці фото та багато іншого. Сьогодні акцентуємо увагу на сітці, що малює картинки, — Midjourney.

Команда Midjourney заявляє про себе як про незалежну дослідницьку лабораторію, яка займається розширенням творчих здібностей людства. Вчений і підприємець Девід Хольц запустив проєкт у лютому 2022 року. Він — випускник факультету прикладної математики Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл. У студентстві йому вдалося попрацювати в Інституті Макса Планка. Там він вивчав алгоритми нейровізуалізації, також працював у дослідному центрі NASA та брав участь у розробці технології LiDAR (виявлення та визначення дальності за допомогою світла, технологія використовується, у тому числі, у камерах iPhone).

Алгоритми розпізнавання мови та алгоритми, що створюють образи, забезпечують роботу Midjourney. Тобто Midjourney вміє розпізнавати друкований текст і перетворювати його на картинки. Необхідно лише описати англійською сюжет, направити його на обробку сітці і дочекатися результату. Після отриманого результату можна трохи модернізувати, збільшити його якість і завантажити. Як результат – виходять такі картинки:

Midjourney pic

 

Сітка є Дискорд-ботом. Від вас потрібно лише написати сюжет боту в чат, а він у свою чергу надішле згенеровану картинку. Можливість використовувати такий інструмент у майбутньому дуже спростить роботу дизайнерів, адже йому вдасться вирішити проблему відсутності контенту на стоках, тривалого пошуку необхідних матеріалів.

Щоб швидко створювати контент потрібно мати уяву та вміло їм оперувати, структурувати інформацію та інтерпретувати її у зрозумілі словосполучення. Чи не круто? Нейромережа та Скайнети не зможуть замінити дизайнера, але дуже спростять його роботу.

Які існують способи протестувати це диво техніки?

На сьогоднішній день сітка знаходиться на етапі відкритого бета-тестування. Доступ може отримати кожен користувач. Для цього необхідно:

1. Перейти на сайт Midjourney - midjourney.com і натиснути кнопку "join the beta".

Midjourney pic 2

 

2. Сайт перенаправить вас у Discord. Авторизуйтесь або за потреби створіть обліковий запис. Це обов'язково, адже нейромережа працює у форматі Дискорд-бота.

3. Дайте сітці необхідні дозволи.

image4 1

 

4. Після цього система може направити вас до особистого кабінету Midjourney. З його інтерфейсом ви можете ознайомитись на скрині. Щоб з кабінету перейти в Дискорд-бот, потрібно натиснути на ваш аватар у нижній частині екрану і вибрати пункт «Go to Discord».

Midjourney pic 3

 

5. Канал нейромережі, який відкриється, виглядатиме приблизно так.

image6 1

 

6. Тут ви можете ознайомитись з довідковою інформацією у розділі «welcome», там коротко описані основні положення.

image9 1

 

7. Після цього вам потрібно перейти в будь-який канал, назва якого починається як newbies: newbies-102, newbies-132 і т.д.

8. Перейшовши в канал, введіть у текстовий рядок команду /imagine promt і текст сюжету. Зверніть увагу на скрін – має вийти ось так.

image12 1

 

9. Після того, як вставите текст, просто натисніть ентер і спостерігайте у реальному часі процес генерації картинок. Це триватиме близько хвилини.

10. Можете не фокусуватися на очікуванні, адже, коли картинка буде готова, нейромережа відправить повідомлення. Як перейти до запису каналу? Через центр повідомлень Дискорду.

image14 1

 

11. Переглянувши результат, не пропустіть можливість попросити сітку опрацювати варіанти одного із сюжетів. Натисніть одну з кнопок V1, V2, V3 або V4. Кнопки відповідають одному із чотирьох запропонованих варіантів.

12. Такі кнопки, як U1 і т.д., необхідні для ініціації процесу покращення якості картинки - "upscale".

image17 1

 

13. Після того, як картинка повноцінно згенерується її можна завантажити і навіть трохи доопрацювати, погратися з розміром - збільшити його до максимуму, а також оцінити. 

Варто пам'ятати, що велика кількість товарів робляться людьми для заробітку і Міджорні не виняток. Тестовий режим сітки розробниками безкоштовно надається на 25 дій. Згенеруйте 25 сетів по 4 картинки в поганій якості або меншу кількість сетів і за бали (дії), що залишилися пропрацюйте варіанти або збільште якість зображень. Ви отримаєте сповіщення від бота, коли ліміт буде вичерпаний.

Перейдіть в адмінку мережі та придбайте один із запропонованих варіантів збільшення лімітів, якщо хочете уникнути обмеженості.

Щиро рекомендуємо протестувати сітку. Більш того, очікуємо моменту, коли нейромережі стануть одним із інструментів дизайну, таким самим звичним як Фігма або Фотошоп.