1809

Відмінні риси та переваги Flutter

Про Flutter

Flutter - це кросплатформний набір засобів розробки, що підтримується Google. З його допомогою фахівці можуть у рекордно короткі терміни створювати сучасні мобільні програми, що одночасно охоплюють операційні системи Android та iOS. При цьому продуктивність проєктів, створених за допомогою цієї SDK, практично не поступається нативним.


Реліз Flutter відбувся нещодавно — у 2017 році. Однак, незважаючи на свою молодість, він уже встиг випередити за популярністю свого головного конкурента в особі React Native на таких майданчиках, як GitHub та Stack Overflow. Крім того, за допомогою Flutter були розроблені мобільні програми багатьох великих корпорацій зі світовим ім'ям: Google, BMW, Ebay, Alibaba та інших, що ще раз говорить про спроможність та актуальність технології.


Таке швидке визнання та популярність Flutter отримав не випадково. Він справді надає розробникам потужні інструменти для створення швидких, ефективних та надійних програмних продуктів. Розглянемо основні переваги SDK докладніше.

Економічність

У разі нативної розробки бізнес опиняється перед вибором — створити дві програми, окремо для операційних систем IOS та Android, або з метою економії зупинитися лише на одній із платформ, позбавляючись таким чином частини аудиторії потенційних клієнтів. Flutter дає можливість створити одну програму відразу для декількох ОС, що суттєво знижує витрати на продакшн.


Оскільки для більшості компаній і стартапів оптимізація витрат є одним із першочергових завдань, SDK від Google часто стає кращою порівняно з нативними рішеннями.

Приклад синтаксису Flutter/Dart

import 'package:flutter/material.dart';

void main() {
  runApp(const MyApp());
}

class MyApp extends StatelessWidget {
  const MyApp({Key? key}) : super(key: key);

  @override
  Widget build(BuildContext context) {
    return MaterialApp(
      title: 'Welcome to Flutter',
      home: Scaffold(
        appBar: AppBar(
          title: const Text('Welcome to Flutter'),
        ),
        body: const Center(
          child: Text('Hello World'),
        ),
      ),
    );
  }
}

Швидкий вихід на ринок

Як і інші кросплатформні рішення, Flutter забезпечує швидший висновок програми на ринок, оскільки розробникам потрібно створювати одну кодову базу. При цьому він має суттєві переваги навіть у порівнянні з аналогічними технологіями — він пропонує вкрай ефективний набір інструментів, швидший механізм рендерингу, а мова Dart, яка лежить в його основі, була створена виключно для кросплатформного кодування. У сукупності це дозволяє значно прискорити продакшн.

Висока швидкість та продуктивність

Особливість додатків на Flutter полягає в тому, що вони компілюються в машинний код, який використовує графіку та механізм візуалізації, вбудований у C/C++. Таким чином софт стає практично невідмінним від нативного, яке можливості продуктивності істотно зростають.


Програми на Flutter стабільно видають 60 кадрів в секунду на переважній більшості гаджетів, а на пристроях, що підтримують SDK, і зовсім до 120 кадрів.

Відкритий вихідний код

Flutter — це фреймворк з відкритим вихідним кодом, що дає розробникам можливість використовувати його у своїх проєктах абсолютно безкоштовно, а також вирішувати проблеми, що виникають у процесі продакшну, набагато швидше, за рахунок розвиненого ком'юніті.

Статья Flutter креатив(4)

 

Віджети, що регулюються

Люди воліють користуватися зручними та привабливими продуктами, тому в процесі розробки свого проєкту важливо приділити достатню увагу візуальному оформленню, яке спонукатиме людину використовувати додаток довше та частіше.


Фреймворк Flutter надає величезний набір самобутніх та сучасних віджетів, які, до того ж, можна налаштовувати та адаптувати під потреби кожного окремого проєкту. При цьому команда SDK постійно розвиває та удосконалює бібліотеки, що містять компоненти інтерфейсу.


Крім того, Flutter містить інструменти для розробки власних елементів дизайну, що дає можливість створити справді унікальне оформлення.

Розробка додатків на Flutter

Flutter багато в чому змінив уявлення про створення мобільних додатків, і зробив їх доступнішими для підприємців. Якщо ви хочете вивести свій бізнес на новий рівень за допомогою інноваційних технологій, зв'яжіться з AVADA MEDIA.


У нашому штаті працюють професійні мобільні розробники, які мають практичний досвід розгортання додатків у різних галузях. Ми вивчимо ваш бізнес та запропонуємо оптимальне програмне рішення, засноване на його завданнях та сьогоднішніх потребах.